+31(0)6 47408063 info@louisearnoldbik.nl

Relatiegroei

Relatiegroei

Hoe heerlijk is het als je vertrouwen hebt in jullie relatie en je elkaar steunt bij wat je tegenkomt op je levenspad. Dat gaat niet altijd vanzelf. Twee mensen komen zowel van elkaar als van zichzelf de lastige kanten tegen en dat blijft spannend. Al is het niet altijd leuk, het is altijd dé gelegenheid voor groei.

Mooi dus als je samen lastige tijden doorkomt en het contact verdiept.
Dan gaan verbondenheid, eigenheid en vrijheid goed samen.

Het gaat niet altijd vanzelf en dat toont zich op vele manieren.
Als jullie langs elkaar heen leven en intimiteit zoek raakt, wordt de relatie vlak en routinematig. Jullie kunnen ook te maken krijgen met periodes met sterke twijfels, wantrouwen, conflicten, onbegrip, afwezigheid, ziekten, tegenslag en misverstanden. In tijden van verwijdering of crisis rijst de vraag of jullie samen verder kunt; een vraag met vele praktische kanten en emoties.
Mocht een scheiding in het verschiet liggen, dan is een afgestemde afronding belangrijk. Als het lukt om samen vreugdevolle en pijnlijk momenten te benoemen en een plek te geven, kunnen jullie beiden en kinderen makkelijker vooruit.

In elke relatiefase heeft het grote waarde om te reflecteren en te ontdekken wat aandacht nodig heeft om daar vervolgens een goede vorm voor te vinden. Hiermee wordt elk onderhuids misverstand rechtgezet, verdwijnt oordeel en hernieuwt de verbinding.
Zo vergroten jullie de ruimte voor verbinding, respect, kwetsbaarheid en warmte. Dat is een veilige basis om samen te zijn en dat wat zich voordoet aan te gaan.

Een relatie consult vergroot de ruimte voor elk van jullie individueel en voor jullie gezamenlijke relatie.
“Verbondenheid en eigen-zijn gaan hand in hand”

7 + 6 =