+31(0)6 47408063 info@louisearnoldbik.nl

Ontdekkingsreis

Levensverhaal

Vanuit huis lag de focus op cognitieve ontwikkeling, fysieke gezondheid en keuzevrijheid. Met door oorlog gehavende ouders was mijn opvoeding gericht op overleven en, weet ik nu, veel onbenoemde spanning ving ik onbewust op.
Zodra ik kon schrijven, schreef ik sprookjes en won op mijn zesde mijn eerste schrijfwedstrijd. Dat ik ook excelleerde ik in bètavakken werd hooggewaardeerd en langdurig ontwikkelde ik vooral mijn analytische kant. Al genoot ik van cognitief puzzelen, ik was regelmatig onbegrijpelijk uitgeput. De ommekeer kwam toen ik contact kreeg met vastgezette emoties en dieper liggende gevoelens. Langzamerhand begon ik alles te begrijpen in de context van mijn geschiedenis.

De kennismaking met organisatie- en familieopstellingen (fenomenologische systeem benadering) was thuiskomen. Ik ontdekte mijn sensitiviteit voor alles wat niet wordt gezegd en bleek onbewust bekwaam in het doorzien van complexe krachtenvelden. Tot mijn verrassing bleek ik intuïtief en sensitief.
Sindsdien verdiep, expliciteer en verfijn ik continu deze specialiteiten. Sindsdien kan ik weer vanuit beleving schrijven en kreeg ik dit bevestigd met de hoofdprijs voor een kajakverhaal.

Mijn fascinatie naar de werking van de verbanden in organische systemen en tussen systemen is expliciet een belangrijk deel van wie ik ben.

7 + 13 =