+31(0)6 47408063 info@louisearnoldbik.nl

Kern

Kern

Leven is voortdurende verandering, ook als dat ongemerkt gaat. We ontwikkelen ons voortdurend, individueel en collectief, in contact met onze directe omgeving. Daarbij kennen we hoogte- en dieptepunten in allerlei domeinen: innerlijke roerselen, relaties, werk en loopbaan, organisaties, maatschappij enzovoorts.
Als we eerst onze kwaliteiten herkennen en kracht beschikbaar maken, kunnen we moeilijkere en complexe zaken rustig aangaan.

“Haal een helder drinkglas door een modderige sloot. Het glas is nu troebel doordat zich van alles ongestructureerd door elkaar heen beweegt. Elke extra beweging van buitenaf maakt het meer ondoorzichtig. Als we het glas neerzetten en in rust aanschouwen, klaart het stukje bij beetje op. Op de bodem ontvouwt zich een boeiend landschap waarin we afzonderlijke deeltjes onderscheiden. Sommige deeltjes bezinken sneller dan anderen. We onderscheiden kleuren, texturen en misschien zelfs waardevolle elementen.”

Er is altijd ongebruikte kennis, inzicht en potentieel aanwezig in een organisatie, in elke medewerker en ook in jouzelf.
De kunst van ontwikkeling is om mogelijkheden te onthullen, te articuleren, beschikbaar te maken en daadwerkelijk te benutten.

Anderen huren mij in voor een verhelderingsproces bij behoefte aan:

  • overzicht in een organisatorische of emotionele warboel
  • grip op ongrijpbare lastige zaken, die nu het tapijt huizen
  • helderheid bij stagnaties, misverstanden en ‘langs elkaar heen werken’
  • het omsmeden van knelpunten tot uitdagingen en kansen

11 + 5 =